Nepavyksta ištrinti failo: jį naudoja kitas asmuo ar programa



Ištrinti

Šis klaidos pranešimas atsiranda, kai aplanką ar aplanko failus šiuo metu naudoja „Windows“ arba kita vykdoma programa. Norėdami sėkmingai ištrinti šį failą, pabandykite atlikti nurodytus veiksmus.

Patarimas



Pabandykite palaukti kelias akimirkas ir tada dar kartą ištrinti failą. Nors tai nėra tipiška, kartais programa gali susidurti su problema, dėl kurios ją lėčiau uždaryti. Šiuo atveju programa vis tiek gali naudoti failą, kurį bandote ištrinti, todėl generuojamas šis klaidos pranešimas.

„Windows Resource Monitor“ naudojimas

  1. Paspauskite „Windows“ raktas klaviatūroje įveskite resmon.exe ir paspauskite Įveskite .
  2. Pasirodžiusiame lange spustelėkite Procesorius skirtuką .
  3. Trečioje juostoje iš viršaus žiūrėkite etiketę Susijusios rankenos .
  4. Įveskite failo, kurį bandote uždaryti, pavadinimą Paieškos rankenos juostą, tada spustelėkite padidinamasis stiklas piktogramą.
  5. Raskite programą naudodami failą.
  6. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite programą, naudodama atitinkamą failą, ir pasirinkite Baigti procesą .

Jei negalite rasti failo atlikdami anksčiau nurodytus veiksmus, pabandykite ištrinti parinktį kitame skyriuje.

Ištrinkite failą saugiuoju režimu

Gali būti įmanoma ištrinti failą ar aplanką per „Windows“ saugųjį režimą. Saugiuoju režimu daugelis „Windows“ programų neveikia, todėl lengviau ištrinti failus ir aplankus.

  1. Pasiekite „Windows“ Saugus režimas .
  2. Raskite failą ar aplanką, kurį norite ištrinti, ir pabandykite jį ištrinti.

Aš vis dar negaliu ištrinti failo

Jei vis tiek negalite ištrinti norimo failo ar aplanko, tas failas ar aplankas gali būti tik skaitomi. Kadangi failas ar aplankas yra tik skaitomas, jis iš esmės yra apsaugotas nuo rašymo, vadinasi, jo negalima redaguoti ar ištrinti.

Norėdami pašalinti failo tik skaitymo būseną, galite pabandyti atlikti šiuos veiksmus.

  1. Naudodamiesi savo pelė , dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite failą ar aplanką .
  2. Atsidariusiame meniu pasirinkite Savybės .
  3. Ant generolas skirtuką, raskite Tik skaitymui variantą. Jei parinktis pažymėta, panaikinkite jos žymėjimą ir spustelėkite Gerai.

Jei Tik skaitymui parinktis nėra pažymėta arba parinktis yra pažymėta, tačiau jos negalima pažymėti, tikėtina, kad nesate failo ar aplanko savininkas. Jei savininkas yra kitas asmuo, tas asmuo turi ištrinti failą ar aplanką arba jis suteikia jums leidimą.

nešiojamas kompiuteris išsijungia po kelių minučių